Lahing Tapa valla kooli pärast jõuab otsapidi Tartu ringkonnakohtusse

Copy
Kolme aasta eest lõppes Jäneda kooli kapitaalremont. Nüüd on oht, et Tapa valla haridusreformi tõttu jooksevad õpilased laiali ja ilma jäädakse ka kodulähedase väikekooli toetusest.
Kolme aasta eest lõppes Jäneda kooli kapitaalremont. Nüüd on oht, et Tapa valla haridusreformi tõttu jooksevad õpilased laiali ja ilma jäädakse ka kodulähedase väikekooli toetusest. Foto: Ülle Oru

Ehkki Tapa valla kool, kus õpivad 1.–6. klassi õpilased ja kus õppetöö toimub Jäneda külas, Lehtse alevikus ja Tapa linnas, peaks 1. septembril tööd alustama, ei ole seni suudetud koolile direktorit leida. 31 lapsevanemat on Tapa valla sellise ühendkooli loomise pärast hoopis kohtusse kaevanud.

Tapa valla koolile direktori leidmiseks kuulutas vallavalitsus konkursi välja 29. aprillil, paberite sisseandmise tähtajaks seati 13. mai. Laekuski kaks avaldust, kuid siis otsustati tähtaega pikendada 9. juunini. Ühtlasi teatati, et direktor võib arvestada palgaga alates 2700 eurost. «Üritame huvilisi juurde saada. Me andsime uues kandideerimisvoorus vihje ka palgataseme kohta. VIROL-i tegevjuhi konkursil see toimis hästi,» rääkis vallavanem Riho Tell, kes on ühtlasi konkursikomisjoni esimees.

Omavalitsuse kava kohaselt oleks Tapa valla koolis 99 töötajat ning 453 õpilast, kellest 387 õpiksid Tapa linnas, 42 Lehtses ja 24 Jänedal. Ümberkorralduste tõttu, mis puudutavad ka Tamsalu gümnaasiumi muutmist põhikooliks ja Tapa valla gümnaasiumi moodustamist, väheneb erinevate ametikohtade arv koolide koosseisudes 18 protsenti. Koolide personali kärpimiseks moodustatakse Telli sõnul vallas kas kolmeliikmeline komisjon või volitatakse neid läbirääkimisi pidama ühte inimest. «Me tahame, et oleks selgus majas juba enne suvevaheajale minekut,» ütles vallavanem.

Tagasi üles