Pandivere päeva keskmes on lapsed

Copy
Pandivere päeva avamine Väike-Maarja keskväljakul 2022. aastal.
Pandivere päeva avamine Väike-Maarja keskväljakul 2022. aastal. Foto: Toomas Herm

Väike-Maarjas tähistatakse 1. juunil 35. Pandivere päeva, mille teemaks on sel aastal "Lapsed läbi põlvkondade". Üritus langeb kokku lastekaitsepäevaga, tuletades meelde, et lapsed on meie tulevik ja meie kultuuri ning traditsioonide edasikandjad.

Pandivere päev on aastakümneid ühendanud peresid ja kogukondi, luues mälestusi, mis kestavad põlvest põlve. See eriline päev toob kokku vanad ja noored, kes käsikäes tantsivad, jagavad lugusid ja naeru, luues uusi sidemeid ja tugevdades vanu. Avapauk üritusele antakse 31. mail kell 19, kui Kiltsi rahvamajas astub lavale Rakke Rahwa Teater Oskar Lutsu aegumatu komöödiaga "Kalevi kojutulek". Lisaks räägib Pandivere päeva saamisloost Ilve Tobreluts ning õhtu meeleolu loob Lembit Kopso. Ürituse lõpetab maiustamine sünnipäevatordiga.

1. juunil alustab Väike-Maarjas päeva kell 9 suur laat, mis toimub Liivi pargis, muuseumiesisel platsil ja tiikide ümbruses. Kell 9.45 süüdatakse ja õnnistatakse kirikus Pandivere päeva tuli, mille järel kell 10 avatakse laadaplatsil Pandivere päev. Päev jätkub rikkaliku programmiga, pakkudes midagi igale maitsele.

2. juunil saavad pere pisemad proovile panna oma sportlikud oskused Väike-Maarja staadionil, kus toimub laste kergejõustiku mitmevõistlus. Lastel on võimalik osaleda vormelijooksus, kaugushüppes, süstikjooksus ja pehme oda viskes.

Kogu programm on üleval Väike-Maarja valla kodulehel.

Tagasi üles