Rebasemamma hakkas skvotteriks ja hõivas Rakvere kesklinnas asuva kinnistu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rebasedki urbaniseeruvad ja kolivad metsast järjest rohkem linna, sest inimeste keskel elades on toitu lihtsam leida.
Rebasedki urbaniseeruvad ja kolivad metsast järjest rohkem linna, sest inimeste keskel elades on toitu lihtsam leida. Foto: Kevin Volter

Rakvere Jahindusklubi tegevjuht Jaan Villak tunnistab, et kesklinna elama kolinud rebaseperega on nüüd üksjagu tegemist – kutsikatega rebast linna elama jätta ei saa, aga kuidas kätte saada kogu pere nii, et keegi ei kannataks?

Rakvere kesklinnarebast on varastel hommikutundidel nähtud istumas nii toidupoe kui ka loomakliiniku ukse ees ja luusimas ehitusobjektil. Vähe sellest: naaberkruntide elanikud kinnitavad, et ilusal ning pealtnäha heas toitumuses rebasel on kutsikad, kelle pesa asub elaniketa maja põranda all, ja jõudsalt sirguvad loomakesed teevad "koduhoovis" järjest suuremaid ringe.

​Rebasepere kolimisest kesklinna on informeeritud nii linnavalitsust, kinnistu omanikku kui ka kohalikku jahindusklubi. Virumaa Teatajale on konkreetne kinnistu ja maja teada, kuid poolte palvel ja "loodusturismi" vältimiseks jätame selle asukoha täpsustamata. Tegemist on hooldatud ja korras maja ning kinnistuga, kuid praegu seal alalisi elanikke pole, kui rebased välja arvata.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles