Gordejev-Niitsoo tegid selle hooaja parima MM-sõidu

Copy
Gert Gordejev (paremal) ja Sten Niitsoo olid Prantsusmaal üheksandad ehk oma senise ühise karjääri kõrgeimal kohal. Teiste paarilistega on Gordejev eelmistel hooaegadel saanud MM-võistlustel ka kõrgemaid kohti.
Gert Gordejev (paremal) ja Sten Niitsoo olid Prantsusmaal üheksandad ehk oma senise ühise karjääri kõrgeimal kohal. Teiste paarilistega on Gordejev eelmistel hooaegadel saanud MM-võistlustel ka kõrgemaid kohti. Foto: Erakogu

Külgvankriga tsiklite motokrossi maailmameistrivõistlustel osalev läänevirulane Gert Gordejev koos korvimees Sten Niitsooga tegi möödunud nädalavahetusel oma senise hooaja parima võistluse, kui saavutas kolmandal MM-etapil Prantsusmaal Plomion's 9. koha.

"Ilmateade ähvardas küll vihma ja mudakrossi, aga õnneks olid tingimused ideaalilähedased," rääkis Gert Gordejev võistluspaigal valitsenud oludest. "Rada oli mägine ja kiirused ka suured. Õnneks saime sellega enam-vähem hakkama."

Kvalifikatsioonivõistlusel sõitsid Gordejev-Niitsoo välja oma grupi 7. koha, mis tähendas, et nad said põhisõitude stardipositsiooni valida kolmeteistkümnendana ehk esiritta. Esireast startimine on aga oluline, sest näiteks eelmisel etapil olid meie mehed teises reas ning sattusid sealt alustades ning endast olenemata põhjusel esimeses kurvis suurde avariisse, mille tõttu tuli sõit pooleli jätta. Loomulikult võib ka esireast startides ette tulla avariisid, kuid tõenäosus on siiski väiksem kui teisest reast alustades. 

"Tegelikult läks esimese sõidu start pigem aia taha ja leidsime end esimesel ringil kusagilt 20. koha kandist," rääkis krossimees. "Õnneks jagus võitlusvaimu lõpuni ja lõpetasime 10. kohal. Kive lendas palju ja üks tabas täpselt ka eelmisel aasta murdunud näppu, aga seekord jäi õnneks näpp peale."

Teine start õnnestus meie meestel paremini, aga sõit jälle mõnevõrra kehvemini. "Siiski suutsime seekord mõlemad sõidud lõpuni sõita ja kohad 10. ning 12. andsid meile päeva kokkuvõttes 9. koha," kõneles Gordejev. "Suures pildis võib sellega kindlasti rahule jääda ja siit on tore edasi minna, kui klassikuid tsiteerida."

MM-sarja kokkuvõttes vahetus liider. Noored Läti kaksikvennad Lielbardised olid Prantsusmaal neljandad (lisaks ebaõnnestus neil kvalifikatsiooniõit, kust kiireimad saavad samuti punkte teenida) ja uueks liidriks tõusid hollandlased Koen Hermans – Ben van den Bogaart. Etapivõit läks Prantsusmaal aga mõneti üllatuslikult kodurajal sõitnud vennastepaarile Killian ja Evan Prunier‘le, kellele oli see üldse esimene MM-i etapivõit.

Tagasi üles