REPORTAAŽ Päästetööd muutis mõnevõrra keeruliseks kahel rattal kõikuv buss

Copy

Sündmuskohale jõudes avanes pilt upakil bussist, milles olid erinevate vigastustega kannatanud. Lähemal uurimisel selgus, et reisibussile vastassuunast lähenenud veokijuhti oli tabanud terviserike, mille tõttu ta bussile külje pealt otsa sõitis. Kokkupõrke tagajärjel tõusid bussi külgmised rattad õhku ja sõiduriist jäi justkui kahele rattale õhku rippuma. Õnneks oli tegemist vaid koostööõppusega, mis toimus sisekaitseakadeemia päästekolledži harjutusväljakul Väike-Maarjas.


Kümmekond minutit enne harjutuse algust on kannatanud ennast valmis sättinud ja ühega neist sai läbi katkise bussiakna ka juttu rääkida. Bussijuhi koha peal oli ennast sisse seadnud siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse pääste- ja hädaabiteenuste osakonnas töötav Mihkel Toomas Välimäe. Enda sõnutsi käis ta kannatamas juba teist korda. Mees kasutas rollimängijaks olemise kohta just sellist sõna, kuna sündmuse lahendamise käigus võib juhtuda, et keegi astub käe peale ja unustabki oma jala sinna. "Nagu eestlastele kombeks, on väga oluline, et keegi ka näeks, et sa kannatad. Nagu selles "Tujurikkuja" laulus. Teeme päästjatele erinevat tarkvara ja tänu õppusele näeme ise kohapeal, mis on nende tegelikud vajadused. Oleme siit juba päris palju inspiratsiooni saanud," rääkis Välimäe ja lisas, et kannatamas käimisest võib saada meeskonna traditsioon, sest seni oli nähtu ja kogetu jätnud itimeestele väga hea mulje.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles