Narva kolledž tähistab 25. aastapäeva

Copy
Narva kolledž.
Narva kolledž. Foto: Mihkel Maripuu

Narva kõrgkooli baasil 1999. aasta 1. juulil loodud Tartu ülikooli Narva kolledž tähistab neljapäeval oma 25. aastapäeva.

Narva kolledž on 25 tegevusaastaga kujunenud Eesti üheks mitmekeelse hariduse kompetentsikeskuseks. Lisaks õpetajakoolituse erialadele saab kolledžis õppida noorsootööd, ettevõtlust, projektijuhtimist ja IT-süsteemide arendamist. 2025. aasta toob kolledžisse uue magistriõppekava "Tehisintellekti ja robootika rakendused".

Tartu ülikooli Narva kolledži direktori Indrek Reimandi sõnul mõjutavad kolledži arengut lähiaastatel suured üleeestilised reformid ja seetõttu seisab ees väga tegus aeg. "Näeme endal suurt rolli nii piirkonnakoolide ja õpetajate eestikeelsele haridusele üleminekul kui ka kohaliku ettevõtluskeskkonna ja kogukonna toetamisel õiglase ülemineku kontekstis. Kolledž kasvab ja areneb praegu väga kiiresti," rääkis Reimand.

Narva kolledži seitsme õppekava alusel õpib ligi 700 üliõpilast. Viimase kolme aastaga on õpetajakoolituse õppekohtade arv suurenenud pea kaks korda. Kolledžis on üle 60 töötaja.

Neljapäeval toimub Narva kolledžis tänuüritus ning Inese & Bändi kontsert kolledži sõpradele ja partneritele. Tänuüritusel osalevad Tartu ülikooli rektor Toomas Asser, haridus- ja teadusminister, kolledži endine direktor Kristina Kallas ning Narva kolledži esimene ja pikaaegne direktor Katri Raik.

Tagasi üles