VASTULAUSE Anti Poolamets, Sa oled nagu vintis kirikupapp, kes soovitab talitada oma sõnade, mitte tegude järgi (5)

, OG Elektra omanik
Copy
Oleg Gross

OG Elektra omanik ja Tsentrumi ärikeskuse arendaja
Oleg Gross OG Elektra omanik ja Tsentrumi ärikeskuse arendaja Foto: Marko Saarm

OG Elektra omaniku ja Rakvere Tsentrumi ärikeskuse arendaja Oleg Grossi vastulause Virumaa Teatajas 27. mail avaldatud Anti Poolametsa arvamusloole "Rakvere vajab kaasaegset linnasüdant, aga parima lahendusega kõigile".

Anti Poolamets, kuna ma olen Sinust tunduvalt vanem ja elukogenum ning kuna me oleme omavahel tuttavad, võtan endale alljärgnevalt õiguse Sind sinatada ja pöörduda familiaarselt. Eeskätt selle pärast, et ma ei usu, et Sinu arvamusartiklis avaldatud mõtted ja väited olid Sinu enda omad. Need olid poliitikumaski taha peitunud Anti Poolametsa laused, mis, hullem veel, on Sulle ilmselt suhu pandud. Kusagil parteikontoris. 

Minu elu on teatud mõttes lihtsam kui Sinu oma. Ise mõtlen, ise ütlen, ise teen. Ma ei pea arvestama kellegi teise mõtetega, näiteks partei või valijate omadega. Kui ma eksin, siis hävin majanduslikus mõttes, kui minu sisetunne osutub õigeks, siis võidan. Sina pead ilmselt arvestama muu hulgas partei huvidega. 

Anti, Sa ehitad kogu oma arvamusartikli üles täiesti valele vundamendile. Lausavalele. Kirjutad: "Paraku tõi Isamaa omalt poolt kaasavaraks aastakümneid kestnud sõltuvuse suurettevõtja Oleg Grossist ..." Ise ka tead, millist valet Sa lahmid? Minu toetused erakondadele on ju avalikult leitavad. Ma ei ole Isamaad toetanud! EKRE-t ka ei ole – võibolla ongi Su ärrituse põhjus siia maetud? 

Palun, mul pole midagi varjata – viimaste aastate jooksul olen toetanud reformierakonda 20 000 ja erakonda Eesti 200 15 000 euroga, erakonda Parempoolsed 10 000 euroga. Mitte selle pärast, et neilt midagi vastu saada, vaid et nemad esindavad minu kui ettevõtja maailmavaadet. Ja kui Sa nüüd volikogus istudes enda ümber ringi vaatad, siis esimese kahe erakonna esindajad on koos Sinuga opositsioonis. 

Kui Sa lihtsameelselt arvad, et juba ainuüksi see, et Jüri Ratas vaatab mulle kuuluva Tsentrumi reklaamiekraanilt kõigile vastu, on toetus, siis ka siin Sa eksid. Jüri Ratas, õigemini Isamaa, maksab selle eest hoopis mulle. Arved võin ette näidata, kui küsima tuled. 

Veel kirjutad, et "Isamaa sõltuvuse valusaks ilminguks on jõudmine sinnamaani, et volikogu ei täida enda võetud õigusakte, vaid on ühemõtteliselt asunud arendaja esindajaks linnavalitsuses". Anti, kas Sind ja EKRE-t on siis mitu? Ma ei tea täpselt, kas Sina konkreetselt olid volikogus sel päeval kohal, kui detailplaneering algatati, ja siis hulk aega hiljem vastu võeti, aga need otsused tehti ju saja protsendi poolthäältega. Järelikult hääletas poolt ka EKRE, kui teie saadikud istungilt just ei puudunud.  

Kui Sa oleksid algaja poliitik, siis ma saaks veel aru, et Sina ja EKRE fraktsioon tervikuna andis hääle asja poolt, mille sisust aru ei saanud. Aga Sa ju pole algaja. Sa tulistad ise endale jalga. Sa räägid täpselt nagu vindine vene papp, kelle ma pealkirja panin – talitage mu sõnade, mitte tegude järgi. 

Kui EKRE ja ülejäänud linnavolikogu opositsioon minuga kohtus, siis oli teie fraktsiooni liige Marti Kuusik vähemalt nii aus, et avaldas mulle suusõnaliselt poolehoidu, aga tunnistas, et EKRE ametlik seisukoht on teine. Kelle sõnu Sina Anti räägid ja kirjutad? 

Poliitikuna võid Sa ju kahepalgelist juttu ajada, aga ettevõtlusmaailmas kukuksid küll kohe kärinaga läbi. Ega ma poliitikute hingeelu muidugi lõpuni ei mõista, aga ma püüan hetkel Sinust aru saada – Sul on enne Euroopa Parlamendi valimisi vaja pildis olla. Kuna üks pool minu ärikeskuse nii-öelda juhtumis oli juba hõivatud, pidid Sa valima vastaspoole, et vähegi silma paista. Aga ma ei tea, mida selline valik Sulle Su edaspidises poliitikukarjääris tähendab. Millegi ära tegemise asemel pidevalt ära panna on lihtne, aga ühel hetkel ärapanijaid lihtsalt enam ei usuta. Ka valijad ei usu. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles