Tapa gümnaasiumi direktor Katrin Kits paneb ameti maha

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa gümnaasiumi direktor Katrin Kits pidas õppeaasta alguses, 1. septembril 2023, meeleoluka kõne. Kõigest ühe õppeaastaga tema direktoritöö Tapal ka piirdub.
Tapa gümnaasiumi direktor Katrin Kits pidas õppeaasta alguses, 1. septembril 2023, meeleoluka kõne. Kõigest ühe õppeaastaga tema direktoritöö Tapal ka piirdub. Foto: Andres Tohver

Katrin Kitse lahkumise eelmänguks võib pidada 20. märtsi, kui Tapa vallavanem Riho Tell andis välja korralduse algatada teenistuslik järelevalve Tapa ja Tamsalu gümnaasiumis. Vallavanema peamiseks etteheiteks Tapa gümnaasiumile oli see, et õppeasutus ei ole suutnud käimasoleval õppeaastal haridus- ja teadusministeeriumile nõuetekohast õppekava esitada.

Tapa gümnaasium sai 8. aprillil ministeeriumilt kinnituse, et õppekava on heaks kiidetud. Kits ütles siis, et talle on mõista antud, et ta saab direktorina jätkata ka sügisel. "Minu meelest kõik väga hästi toimib. Meil on väga hea meeskond," rääkis ta.

Mai keskel ta enda jätkamise suhtes direktorina enam nii optimistlik ei olnud. "See sõltub nii paljudest asjaoludest, mida tegelikult mitte keegi ette ei tea," ütles Kits ja täpsustas: "Ega siis ma ei ole ju vang. Ma vaatan, kuidas asjad lähevad, ja siis otsustan. Ma arvan, et kõigil inimestel siin on omad tagalad olemas."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles