Lehtse kooli direktor Merike Kärmas siirdub pensionile

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Lehtse kooli direktor Merike Kärmas.
Lehtse kooli direktor Merike Kärmas. Foto: Andres Tohver

27 aastat Lehtse koolis töötanud Merike Kärmas on alates 1. juulist pensionär. Tapa vallale andis ta soovist lahkuda teada juba mullu. Lahkumisavalduse kirjutas ta käesoleva aasta 16. aprillil. "Nüüd kõige selle valguses, mis siin toimub, olen ma oma otsuses päris kindel," ütles Kärmas.

65-aastane Merike Kärmas on Tapa linnas sündinud ja Tapa keskkooli vilistlane. 1983. aastal lõpetas ta Tallinna pedagoogilise instituudi koolieelse kasvatuse õpetaja-metoodiku erialal, kuid elu viis ta esmalt Lehtse kolhoosi sekretäri ametisse. Kui kolhoos reorganiseeriti Lehtse OÜ-ks, jätkas ta seal, kuni ettevõte 1996. aastal pankrotti läks.

Jaanuaris 1997. alustas Merike Kärmas tööd algklassiõpetajana koolis, mis siis paiknes veel Pruuna mõisas. 2001. aastal sai temast kooli õppealajuhataja, 2007. aastal direktor. "Kui Viive Linnjärv lahkus töölt, tegi tolleaegne vallavanem Kuno Rooba mulle ettepaneku direktori kohustused üle võtta," meenutas Kärmas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles