Rakvere linn plaanib ujumistundide arvu tõsta, kuid endisele tasemele nende hulk ilmselt enam ei küüni

Copy
Järgmisel õppeaastal plaanib Rakvere linn ujulas radasid rentida umbes 150 000 euro eest.
Järgmisel õppeaastal plaanib Rakvere linn ujulas radasid rentida umbes 150 000 euro eest. Foto: Elmo Riig

Mullu lõppes Rakvere linna ja Aqva spaa vahel viieteistaastane leping, mille järgi maksis linn ujula rajatundide eest tavapärasemast kõrgemat hinda. Lepingu lõpu eel vaatasid linnaametnikud arvudele otsa ja püüdsid leida edaspidiseks soodsamaid lahendusi. Analüüsi järel selgus, et laste sõidutamine maakonna teistesse ujulatesse pole otstarbekaks, ja seetõttu kavatsetakse järgmisel õppeaastal rajatunde osta suuremas mahus, kui on ostetud tänavusel kooliaastal, kuid vähem kui möödunud aastatel.

Rakvere linnavalitsus sõlmis viieteistkümne aasta eest Aqva spaaga viieteistaastase ujula rajatundide ostulepingu, et soodustada suure investeeringu tegemist Rakverre. 2022. aastal pikk leping lõppes ja linn sattus samal ajal väidetavalt sellisesse kitsikusse, et ostis 2023/2024. õppeaastaks ujumistunde ainult teise ja kolmanda klassi õpilastele – selleks et kohustuslik ujumise algõpe saaks tehtud.

Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee ja Aqva tegevjuht Roman Kusma on mõlemad öelnud, et ujumisoskus on oluline kogu eluks, kuid läinud hooajal jäi puudu just kinnistavatest tundidest, mis võiksid järgneda algõppele.

Tagasi üles