Koolinoored said sisekaitseõppe stipendiumi

Copy
Sisekaitseõpe on gümnaasiumiastmele mõeldud valikaine, mille eesmärk on anda õpilastele teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud pääste- ja tuletõrjetegevusel, avaliku korra kaitsel, riigipiiri valvamisel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös.
Sisekaitseõpe on gümnaasiumiastmele mõeldud valikaine, mille eesmärk on anda õpilastele teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud pääste- ja tuletõrjetegevusel, avaliku korra kaitsel, riigipiiri valvamisel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös. Foto: Urmas Luik

Siseminister Lauri Läänemets kinnitas kümme tänavust sisekaitseõppe stipendiaati. Stipendiumi eesmärk on toetada ja innustada gümnaasiumiklasside õpilasi, kes on võtnud sisekaitseõppe valikaine. Stipendiumifond oli kokku 5000 eurot, mis jagati välja 300–1000-euroste stipendiumitena.

Kümne õpilase seas oli ka kaks läänevirulast: Mait Sander Nõlvak Rakvere eragümnaasiumi 10. klassist ja Andriana Ingeroinen Väike-Maarja gümnaasium 12. klassist.

Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul aitab stipendiumiprogramm suurendada koolinoorte teadlikkust siseturvalisusest, aga ka motiveerida jätkama õpinguid sisekaitse erialadel. "Esiteks on sisekaitseõppe valikaine eesmärk tutvustada koolinoortele siseturvalisuse aluseid ning seda, kuidas ka ligimesi aidata ja kaitsta. Samas soovime juba koolipingis äratada noortes huvi siseturvalisuse erialade vastu, et nad pärast kooli lõpetamist kaaluks haridustee jätkamist näiteks sisekaitseakadeemias. Selliste noortele suunatud programmide abil saame tagada uue põlvkonna juurdekasvu siseturvalisuse valdkonnas," rääkis Läänemets.

Stipendiumitaotlusi sai esitada 13. märtsist 1. maini. Stipendiumikomisjon vaatas esitatud taotlused läbi kuu aja jooksul ning esitas siseministrile ettepaneku toetusraha saajate ja stipendiumifondi jaotuse kohta. Stipendiaate tunnustatakse 22. juunil toimuval sisekaitseakadeemia lõpuaktusel.

Tagasi üles