Aegviidu vineeritehase häving tules šokeerib kogu alevikku (2)

Copy
Neljapäeval jätkusid Aegviidu vineeritehases järelkustutustööd, kuid tehasest endast ei jäänud enam paraku midagi alles.
Neljapäeval jätkusid Aegviidu vineeritehases järelkustutustööd, kuid tehasest endast ei jäänud enam paraku midagi alles. Foto: Marianne Loorents

Kolmapäeval lõunatunni ajal lahti pääsenud tuli hävitas täielikult Aegviidu aleviku servas OÜ-le Kaes kuuluva puidutööstuse, kus toodeti peamiselt vineeri. Ettevõtte šokis omanik ei olnud veel valmis pikemaid kommentaare andma.

OÜ Kaes omanik Ranno Soots, silmis pisarad, jälgis neljapäeva keskpäeval, kuidas tehase territooriumil jätkusid järelkustutustööd. "Ma saan aru, et ma pean midagi ütlema ja mingi avalduse tegema, aga ma pole hetkel selleks võimeline," lausus ta. "Kahe tunniga hävis kogu elutöö, 30 inimest jäi tööta."

OÜ Kaes on registrisse kantud juba 1996. aasta lõpus ja Anija vallavanema Riivo Noore sõnul sestsaadik ka järjepidevalt tegutsenud. "See on šokk meile kõigile," tõdes Noor, kes samuti oli neljapäeval sündmuskohal. "Suur ettevõte, palju töötajaid. Sisuliselt hävis ju kõik. Tulin vaatama, et kas vald saab omalt poolt millegagi järelkustutustöödel abiks olla, aga hetkel meie poole pöördutud ei ole," rääkis vallavanem.

Tagasi üles