Rutja rannas lasti esimest korda lühimaa õhutõrjesüsteemist Piorun

Copy
Rutja rannas lasti esimest korda lühimaa õhutõrjesüsteemist Piorun.
Rutja rannas lasti esimest korda lühimaa õhutõrjesüsteemist Piorun. Foto: mil.ee

1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljon korraldas käesoleval nädalal Rutjal õhusihtmärkide laskmised, kus diviisi õhutõrjepatarei reservväelased tulistasid esimest korda lühimaa õhutõrjesüsteemist Piorun.

"Tänavu laskmised erinevad mõnevõrra varasematest laskmistest, sest esimest korda lasime käsitulirelvadest multirootoreid jao koosseisus ja diviisi reservväelased said kätt proovida uue relvaga. Tulemustega saame olla rahul, kuna meeskonnad tegutsesid sujuvalt ning sai tabatud nii suuri kui ka väiksemaid sihtmärke," rääkis õhutõrjepataljoni ülem kolonelleitnant Kristjan Leimann.

27.–30. maini kestnud laskmistel harjutasid õhutõrjepataljoni sõdurid käsitulirelvadest R-20, õhutõrjekahuritest ZU-23-2 ja kahuri abirelvast kuulipildujast MG-3 ning raskekuulipildujast Browning eri kaugusel asuvate mehitamata õhusõidukite mõjutamist. Lisaks hävitasid õhusihtmärke õhutõrjeraketikompleksist Mistral õhutõrje- ja Scoutspataljoni kaitseväelased ning esimest korda lühimaa õhutõrjesüsteemist Piorun diviisi õhutõrjepatarei reservväelased. Uus õhutõrjesüsteem suudab sihtmärke tabada 6,5 kilomeetri kauguselt ning võimaldab tegutseda ööpäev läbi.

"Tegemist on üsna lihtsa relvasüsteemiga, kuid lastes oli teistsugune tunne kui simulatsioonidega katsetades," ütles diviisi õhutõrjepatarei reservväelane nooremseersant Toomas Erapart.

Laskmisi jäi lõpetama külalistepäev, kus oma raskekuulipilduja Browning kasutamise oskusi lihvisid pioneeri-, Scouts- ja suurtükiväepataljoni kaitseväelased ning Pärnu maleva kaitseliitlased. Õhutõrjepataljon on 1. jalaväebrigaadi struktuuriüksus, mis tegeleb õhuseire ja maalt õhurünnakute tõrjumisega.

1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljon korraldas käesoleval nädalal Rutjal õhusihtmärkide laskmised.
1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljon korraldas käesoleval nädalal Rutjal õhusihtmärkide laskmised. Foto: Mil.ee
Tagasi üles