Evakuatsiooniõppus: paljud ajateenijad paistsid silma näitlejameisterlikkusega

Copy
Evakuatsiooniõppus Simuna spordihoones.
Evakuatsiooniõppus Simuna spordihoones. Foto: Kristel Kitsing

Südasuviselt palava argipäeva unisel ennelõunal rullus Väike-Maarja spordihoones lahti draama. Paar silmnähtavate joobetunnustega isikut jooksid ringi, veinipudel käes. Tekkinud segaduses ilmnes, et ühel inimesel oli armas lemmikloom hamster kaduma läinud ning teine otsis paaniliselt telefoni. Kogu trall päädis massikaklusega.

Kentsakas vaatemäng oli evakuatsiooniõppuse "Miljon miksi" üks osa. Niisuguseid proovilepanekuid on korraldajad osalejatele kavandanud igaks päevaks mitu – et kõikvõimalikud olukorrad oleks läbi proovitud ja kitsaskohad leitud. Näiteks tuli õppusel tegeleda joobes inimeste, vanemateta lapse, riigivastase ning usukuulutajatega. Samuti tuli leida abi inimesele, kes oli maha unustanud ravimid, mida pidi regulaarselt manustama.

Kahel päeval väga loomutruult alkoholijoobes naisterahvast kehastanud Denis Smirnov Viru jalaväepataljonist kõneles, et õppus oli väga huvitav. "Sai palju nalja, sest legendi järgi olin purjus naine, kes pidi meestega flirtima, et saada alkoholi või raha selle hankimiseks," selgitas ta. Smirnovi sõnul on õppusel vaba aega umbes sama palju kui Jõhvis kasarmus olles. "Aga siin meeldib mulle rohkem. Hea vaheldus ja väga ägedad tegevused," tõdes ta.

Tagasi üles