Amet: loomade kasutamisest üritustel tuleb enne teada anda

Copy
Veised Rakvere lähedal Järni puisniidul Eesti rohumaa liigirikkust nautimas. Pildil olevad veised ei ole looga seotud.
Veised Rakvere lähedal Järni puisniidul Eesti rohumaa liigirikkust nautimas. Pildil olevad veised ei ole looga seotud. Foto: Tiit Efert

Laatade, messide, näituste ja muude ürituste puhul, kus näidatakse ka lemmik-, kodu- ja eksootilisi loomi, peavad nende korraldajad oma tegevusest teavitama põllumajandus- ja toiduametit, sealjuures tuleb teavitus edastada vähemalt 10 päeva enne ürituse toimumist.

Põllumajandus- ja toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna peaspetsialisti Carol Laurimaa sõnul peab ürituse korraldaja ametile esitama hulga andmeid, et üritus oleks loomadele võimalikult turvaline. «Teavitus peab sisaldama andmeid ürituse liigi, toimumisaja, koha, looma liigi, looma päritoluriigi ja -piirkonna, üritusel veterinaarteenust pakkuva veterinaararsti nime ja kontaktandmeid, looma terviseandmeid ja ürituse korraldaja nime ja kontaktandmeid,» loetles Laurimaa.

Oluline on, et üritustel näidatavad loomad on terved, nõuetekohaselt vaktsineeritud ning looma tavapärased käitumisharjumused ja eluviis võimaldavad temaga sellistel üritustel osaleda.

Laurimaa rõhutas, et külastades üritusi oma lemmikloomaga, tuleks veenduda, et lemmikloom on selliste olukordadega harjunud ning suures rahvamassis viibimine ei põhjusta talle asjatut stressi.

«Lisaks sellele on mõistlik pakkida kaasa veepudel koos joogikausiga, et väljasõidu vältel oleks võimalik loomale vett pakkuda.»

Tagasi üles