Näitus toob Vainupea kabelisse maa ja mere piirimaile

Käesoleval suvel saab Vainupea pühakojas näha kunstnik Taisi Neeme isikutööde näitust "Maa ja mere piirimail".
Käesoleval suvel saab Vainupea pühakojas näha kunstnik Taisi Neeme isikutööde näitust "Maa ja mere piirimail". Foto: Erakogu

Käesoleval suvel saab Vainupea pühakojas näha kunstnik Taisi Neeme isikutööde näitust "Maa ja mere piirimail". Näitust saab tulla kabelisse uudistama augusti lõpuni.

"Olen väga tänulik, et mind on Vainupeal niivõrd lahkelt vastu võetud. Sellest koostööst tunnen suurt rõõmu. Rannik ja meri on mind alati inspireerinud ning nüüd õnnestub temaatilist näitust sisuliselt kaldapealsel tutvustada," rääkis kunstnik, kelle suvekodu asub naaberkülas Eismas. Näituse jõudmine Vainupeale sündis möödunud aasta sügisel peetud puhtjuhuslikust vestlusest kunstniku ja Vainupea külavanema vahel Rakveres tegutsevas laste mängukeskuses. Kui oli tulnud ilmsiks, et Taisi Neeme tegeleb maalimisega ning tal on mitu tugevat näitust seljataga, ei jäänud külavanemal tegemata pakkumine panna tema tööd üles kabelisse.

"Eriliselt köidavad ranniku looduslikud detailid – taimed, mis trotsivad soolast vett ja tuult, putukad, kes on leidnud oma kodu liiva ja kivide vahel, ning linnud, kelle laul seguneb lainete kohinaga. Vaikne lainete sosin või kivide vastu murduv vesi räägib lugusid justkui tuhandete aastate tagant. Rannajoon on tema jaoks nagu avatud raamat, mille lehekülgedel on kirjas looduse lõputu imelisus ja inimeste enda seiklused," jutustab kunstnik näituse tutvustusloos.

Vainupea küla seltsi esimehe Jaanus Nuutre sõnul on Taisi Neeme 12 maalis üksjagu romantikat. "Just sellist romantikat, mida meri suudab pakkuda. Vainupea slogan "Kõikide romantikute kodu" ja näitus kõlksuvad ideaalselt kokku," arvas ta.

Kunstnik Taisi Neeme on lõpetanud Rakvere gümnaasiumi kunstiklassi ja teaduskraadi omandanud Tallinna ülikoolis. 2022. aastal täiendas ta end EKA avatud akadeemia kursusel "Abstraktne maal" Johanna Mudisti juhendamisel, 2023. aastal Pallase kursusel "Vabamaal" Sirje Peterseni juhendamisel. Kunstnik kasutab õli- ja akrüülvärve, eelistades maaližanrina peisaaži.

Näitus "Maa ja mere piirimail" avatakse kunstniku osavõtul Vainupea kabelis laupäeval, 1. juunil kell 16.

Tagasi üles