Röövpüüdjast ujuva karuni: piirivalvurina peab olema alati valmis ootamatusteks

Copy

Narva linn, Kulgu sadam, kell näitab 8.35 hommikul. Narva kordoni piiripatrulligrupi grupijuht Aivo Tepner ja piirivalvur Margo Peenema tõstavad patrullautost kotitäite viisi varustust kaatrile, et minna ja hoida meie idapiir, mis kulgeb mööda Narva veehoidlat ja jõge, kaitstuna. Mõnekümneminutilise sõidu järel tuleb läbi raadioeetri teade, et droonilt on märgatud röövpüüdjat.

Asjatundmatu meelest võib piirivalvuri töö olla üksnes igav dokumentide kontroll piiripunktis ja templite löömine passidesse. Tegelikult on asi kardinaalselt teistsugune – kui ühel hetkel ollakse vee peal oma tavapärasel patrullringil, siis hetkega võib olukord muutuda ning leitakse end ATV-ga tihedast padrikust, kaugseireoperaatorilt saadud info põhjal röövpüüdjat taga ajamas.

Esimeseks sihiks võtsime Narva Veneetsia, mis on kuulsust kogunud muu hulgas nublu ja Gameboy Tetrise muusikavideos "für Oksana". Kitsa kanali äärde on vanadele garaažiboksidele ehitatud peale teine korrus, iga kinnistul on väike paadisild koos grillahju ja pingiga. Minusugusele Kesk-Eesti maarotile täiesti uskumatu vaatepilt. 

Tagasi üles