Lasilas laulavad mudilased Maria Wunderlichi auks tema laule

Copy
Lasila mõisa pargis toimuv Lääne-Virumaa koolide mudilaskooride laulupäev on pühendatud Maria Wunderlichi mälestusele.
Lasila mõisa pargis toimuv Lääne-Virumaa koolide mudilaskooride laulupäev on pühendatud Maria Wunderlichi mälestusele. Foto: Marianne Loorents

Kandmaks edasi helilooja ja muusikaõpetaja Maria Wunderlichi mälestust, leiab 4. juunil, Maria Wunderlichi (pildil)

86. sünniaastapäeval Lasila mõisa pargis aset Lääne-Virumaa koolide mudilaskooride laulupäev «Laul on popp», kus koorid laulavad üheskoos tema laule.

Lasila põhikooli õpetaja Eve Kangur ütles, et laulupäevast Lasilas on saanud traditsiooniline üritus, sest aastal 2021 toimus samas Maria Wunderlichi pingi avamine ja valla koolide laste laulupäev. «Kuna laste laulupäeva vastu tunti huvi ka väljaspool Rakvere valla piire, on sellel aastal kutsutud kokku maakonna mudilaskoorid ja toimub ühislaulmine, kus puudub võistlusmoment ja lapsed saavad kooslaulmisest rõõmu tunda,» rääkis ta.

Palju kauneid lastelaule loonud Maria Wunderlich oli Lasila kooli muusikaõpetajaks aastatel 1986–2002. «Tema lauludest on trükitud mitmeid laulikuid, mis leiavad siiani muusikaõpetajate seas laialdast kasutust. Iga uus laul, mis Maria sulest ilmus, katsetati esmalt ära Lasila kooli laste peal,» ütles Eve Kangur. «Maria oli lastele rohkem kui õpetaja, ta oli ka hea sõber ja nõuandja. Kolleegid meenutavad teda kui äärmiselt eluterve huumoriga, ideedest pakatavat ja alati abivalmis kaastöötajat.»

Maria Wunderlich oli ka Lasila kooli laulu viisi ja sõnade autor ning laul pealkirjaga «LA-SI-LA, loen ja laulan ma» kõlab ka laulupäeval. Kontsert algab 4. juunil kell 12.

Muusikaõpetaja ja lastelaulude looja Maria Wunderlich (1938–2018).
Muusikaõpetaja ja lastelaulude looja Maria Wunderlich (1938–2018). Foto: Virumaa Teataja
Tagasi üles