Leedus kogutud 7337 punkti viisid Konso Euroopa edetabeli liidriks

Copy
ViKe sportlased aitasid Eesti koondise Leedus karikavõiduni.
ViKe sportlased aitasid Eesti koondise Leedus karikavõiduni. Foto: Kjk Vike

Nädalavahetusel olid Balti riikide noorte kergejõustikukoondised võistlustules Leedus. Mitmevõistlejate seas võttis ülekaaluka võidu Eesti, suure panuse andsid ka kergejõustikuklubi ViKe sportlased.

Tristan Konso võitis ülekaalukalt U18 vanuseklassi kümnevõistluse. Kogutud 7337 punkti tähistavad uut maakondlikku noorterekordit ja viisid noormehe 200-punktise eduga Euroopa omaealiste edetabeli juhiks. Selle võistlusega täitis noormees Euroopa U18 vanuseklassi meistrivõistluste normatiivi nii 100 m ja 400 m jooksus kui ka 110 m tõkkejooksus ja kümnevõistluses. Lisaks alistusid talvel 200 m jooksu ja kaugushüppe normatiiv. Ka 100 m ja 400 m jooksu tulemus on uued maakonnarekordid.

Arpo Vahula kogus mitmevõistluses 5196 punkti ja oli kümnes. Paraku rikkus noormehe võistluse teivashüppes saadud nulltulemus, aga et meeskondlikus arvestuses oli iga punkt arvel, Vahula võistlust ei katkestanud.

Oma esimese kümnevõistluse teinud Aleksander Metsmaker püstitas üheksa isiklikku rekordit ja kogus U16 vanuseklassi arvestuses 6195 punkti, mis andis talle teise koha.

Aivar Ellam, kes võistles U20 vanuseklassi, pidi kahjuks võistluse kuulitõukes saadud vigastuse tõttu pooleli jätma.

Tagasi üles