Baltoscandal otsib festivali lavastusse osalejaid

Copy
Installatsiooni "Shrink" saab vaadelda Parkali tänava promenaadil Rakveres 6. juulil.
Installatsiooni "Shrink" saab vaadelda Parkali tänava promenaadil Rakveres 6. juulil. Foto: Baltoscandal

Rakveres 18. korda toimuv rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal ootab vabatahtlikke osalejaid end üles andma Lawrence Malstafi installatsiooni jaoks "Shrink". Etenduse käigus tõmmatakse osalejad vaakumpakendatult rippuma maa ja taeva vahele.

Installatsioon koosneb kahest suurest läbipaistvast kilepalakast ja seadmest, mis nende vahelt järk-järgult õhu välja imeb, jättes keha vaakumpakendatult püstiasendis rippuma. Kahe pinna vahele sisestatud läbipaistev voolik võimaldab vaakumpakendis viibijal hingamiseks õhuvoolu reguleerida. Kilepalakate vahel rõhu kasvades tardub pakendatud keha pind tasapisi arvukateks mikrovoltideks. Etenduse jooksul on installatsioonis osaleja ülesanne aeglaselt asendeid vahetada.

Festival otsib lavastusse viit vabatahtlikku, kes saavad osa võtta 5. juulil Rakvere kultuurimajas toimuvast lavastusega seotud töötoast, mis kestab kuni viis tundi, ning osaleda etendusel ja sellega seotud ettevalmistusel 6. juulil kella 14–18.

Vabatahtlik ei pea olema ilmtingimata tantsija taustaga, ent hea on, kui tal on varasemast kokkupuude intensiivse füüsilise pingutusega ja ta tunneb end publiku ees mugavalt. Osaleja soovituslik vanus on 21–65 aastat, kaal vähem kui 85 kg. Kaasa tuleb võtta lihtsad riided, mis poleks üleni musta värvi ega suurte logodega.

Sooviavaldus installatsioonis osalemiseks palutakse saata koos täispikkuses fotoga iseendast aadressil korraldus@rakvereteater.ee hiljemalt 10. juuniks.

Publik saab installatsiooni "Shrink" vaadata Parkali tänava promenaadil Rakveres 6. juulil kl 16–18 tasuta.

Tagasi üles