Epp Mäe läheb operatsioonile, karjääri jätkamine on küsimärgi all

Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim naismaadleja Epp Mäe läheb lähiajal põlveoperatsioonile ja üle poole aasta kestva taastumise järel selgub, kas ta jätkab sportlaskarjääri või mitte.

Tokyo olümpiamängudel kaheksanda koha saanud Mäe Pariisi mängudele pääset ei teeninud. Mäele edu toonud mudel muutus kaks aastat tagasi võidetud MM-pronksi järel, kui ta pidi olude sunnil tehnikatreenerit vahetama, kirjutab ERR Sport.

Lähinädalatel läheb Mäe viimastel hooaegadel palju muret tekitanud põlvega operatsioonile ja seejärel selgub, kas jätkab sportlaskarjääri või mitte.

"Mind ootab ees põlvelõikus – sama põlv, mis mind on viimastel aastatel seganud. See on praegu hea aeg, kus see korda teha. Pärast seda saab vaadata, kus, kellega ja kas jätkan," ütles Mäe ERR-ile.

32-aastane Mäe on treeninud Ahto Raska ja Maksim Molonovi ning tänavusest aastast alates Vladimir Kotishani juhendamisel. Naistemaadluses sai ta kehakaalus kuni 75 kg 2016. aastal Rio de Janeiro olümpial 13. ja kehakaalus kuni 76 kg 2021. aastal Tokyos kaheksanda koha.

Mäe on MM-idelt võitnud neli medalit, neist kirkam oli 2021. aastal Oslos saadud hõbe, 2015., 2019. ja 2022. aastal sai ta kaela pronksmedali. 2021. aastal tuli ta Varssavis Euroopa meistriks, aasta hiljem teenis hõbeda ja 2017. aastal pronksi.

Märksõnad

Tagasi üles