Busspiletite piirhinda tõstetakse pea kümme korda (1)

Copy
Maakonnaliinide bussipileti hinna piirmäärad tõusevad.
Maakonnaliinide bussipileti hinna piirmäärad tõusevad. Foto: Kevin Volter

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi koostatud eelnõuga kehtestatakse alates 1. juulist kõrgeim bussipiletite piirhind maakonna bussiliinidel. Üks pilet, millega saab sõita kuni poolteist tundi, hakkab senise 1,5 euro asemel maksma kõige rohkem 10 eurot. 

Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul bussipileti hind maakonnaliinidel ei tõuse ja koostatud eelnõus on tegemist piirhindadega. "Tegemist on teatava muudatusega varasemate hindade määramise loogikas. Seadus on vahepeal muutunud ja nüüd tuleb piirhinnad kehtestada," ütles Läänemets neljapäeval valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et piirhind ei tähenda, et see saab olema bussipileti hind. "Piirhind ütleb, et nendes piirides saab bussipileti hindu määrata, ja seda teeb minister jätkuvalt oma määrusega, nagu see varasemalt on olnud," lausus Läänemets.

Siseministri sõnul on loogika ka selles, et meil on maakonnaliinidel erinevad tsoonid ja neid tuleb juurde. "Erinevate tsoonide piletihinnad ei ole samad, mis on ühe pileti hind. Seal tuleb panna piirid, kust tulevikus üle ei tohiks minna," toonitas siseminister.

"1,5-eurone pileti hind 10 euro peale ei tõuse," kinnitas minister. "Pileti hinda plaanis tõsta ei ole, see jääb ikka 1,5 euro peale," märkis Läänemets.

24 tunni pilet hakkab maksma senise 4,5 euro asemel kõige rohkem 20 eurot. 120 tunni pilet hakkab maksma 40 eurot ja 30 päeva pilet senise 25 euro asemel kõige rohkem 150 eurot. Pilet avaliku teenindamise lepingu järgi toimival kaugliinil hakkab maksma 25 eurot. 

Tagasi üles