Käest lastud pangamaja vajab nüüdseks suuremahulist investeeringut

Copy
Abilinnapea Paabu sõnul on katuse seisukord nii kehv, et on võimatu prognoosida, millal see lume raskusega lihtsalt sisse võib vajuda.
Abilinnapea Paabu sõnul on katuse seisukord nii kehv, et on võimatu prognoosida, millal see lume raskusega lihtsalt sisse võib vajuda. Foto: Siim Mihailov

Ajahammas pole Rakveres Lai tänav 20 asuvale pangamajale olnud armuline ja nüüd on hoone katusekonstruktsioon nõnda kehvas seisus, et võib raske lume tõttu osaliselt või täielikult sisse vajuda. Katuseplekkides olevate aukude ja vahede tõttu on puidust katusekonstruktsioon nii palju niiskust saanud, et mõnedes kohtades saab sarikasse lausa sõrme sisse lükata.

Rakvere abilinnapea Neeme-Jaak Paabu juhatusel liikusime pangahoone pööningule, kus avanes muret tekitav vaatepilt. Nimelt oli pööningu idapoolses servas reas umbes 20 ämbrit, et katusest läbi tilkuvat vett koguda. Ja see pole Paabu sõnul ainuke probleem, sest kehvas seisus on ka kütte- ja ventilatsioonisüsteem ning ausõna peal seisvad ees aknad. Selgus, et pangamaja ventilatsioonisüsteem on sama suur kui SEB kontoriosa oma.

"Kas see ongi see viis, kuidas me oma kultuurimälestiste eest hea seisame?" küsis Paap retooriliselt ja lükkas sõrme pea kohal asuva sarika sisse. "Või vaata seda siin. Aknaid pööningul ees pole, sest need on läbi mädanenud, ja üks akendest on lihtsalt plekiga kinni löödud."

Tagasi üles