Reportaaž Rakverest Tõukerattaid juhivad liiga noored ja turvavarustuseta lapsed

Copy
Need 13-aastased poisid pidid oma teekonna üüritud tõukeratastel pooleli jätma, sest mõlemal puudus peast kiiver ja nad eirasid ka Bolti seatud vanusepiirangut.
Need 13-aastased poisid pidid oma teekonna üüritud tõukeratastel pooleli jätma, sest mõlemal puudus peast kiiver ja nad eirasid ka Bolti seatud vanusepiirangut. Foto: Ain Liiva

Möödunud aastal juhtus jalg- või tõukeratturi osalusel Lääne-Virumaal 19 liiklusõnnetust, milles sai 19 inimest ka viga. Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Aleksei Osokin võttis Virumaa Teataja ajakirjanikud kaasa, et heita pilk olukorrale Rakvere linnas.

Osokin tõdes, et aasta-aastalt liigume turvavarustuse kasutamises ja liiklusreeglitest kinnipidamises aina paremuse suunas, aga nagu iga uue asjaga, kipuvad tõukeratturid teatud reegleid eirama. 

Teist suve saab nutirakenduse kaudu üürida Bolti helerohelisi tõukerattaid ja paratamatult rikkumisi nendega politseinikele silma jääb. "Põhiliselt näeme kiivri kandmise kohustusest mittekinnipidamist ja kahjuks saavad tõukeratastele ligipääsu ka liiga noored lapsed," sõnas Osokin. Kuigi ettevõte on keelanud tõuksi kasutamise alla 16-aastastel, jäi kahetunnisel ringkäigul neid paraku ette.

Tagasi üles