Noored loojahinged sirutavad tiibu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eragümnaasiumi kunstiõppurid ja õpetajad Gitta Nõgu (vasakult), Helen Ilves, Teet Suur, Anete Selezen, Liisi Nuiamäe, Kristina Simsalu rõõmustavad sisuka näituse üle.
Eragümnaasiumi kunstiõppurid ja õpetajad Gitta Nõgu (vasakult), Helen Ilves, Teet Suur, Anete Selezen, Liisi Nuiamäe, Kristina Simsalu rõõmustavad sisuka näituse üle. Foto: Inna Grünfeldt

Maalid ja skulptuur, diatüüpia ja disain, keraamiline kodutänav, majad viimse detailini viimistletud ... Art Cafés näitavad oma teoseid noored loojahinged – Rakvere eragümnaasiumi kunstisuuna lõpetajad.

Eragümnaasiumi kunstiõpetaja, lõputööde üks juhendajaid Teet Suur rääkis, et iga noor valis ise, mida ja mis tehnikas teeb. «Mis on eksponeeritavad – maalid, keraamika, 3D-prindis valminud kooli meened –, on näitusel näha, aga tehti ka selliseid asju, mida kooliprogrammis ei ole: valmisid film ja animatsioon,» nimetas ta. Taaskasutusnahast tehtud käekotist on välja pandud selle foto.

Maalid on loodud nii klassikaliselt ehk pintslit liigutades kui ka spaatlitehnikas, trükitehnikas sündisid kuue Rakvere teatri näitleja portreed ning taaskasutusprojektina anatoomiahuvilise õpilase loodud kollaaž, kus nööpidest luukere koos organite ja nende ladinakeeleste nimetustega. Keraamikat esindavad anumad, millele lisatud skulptuurseid vorme, ja arhitektuurne teos.

Tagasi üles