Rakvere Rattamaffia lihvis instruktorite käte all Palermo hüpekatel oskusi

Copy
Robert Johanson (vasakul) ja Jõhvist pärit Paul hüpet sooritanud ratturi taustal.
Robert Johanson (vasakul) ja Jõhvist pärit Paul hüpet sooritanud ratturi taustal. Foto: Siim Mihailov

Rakveres tegutsev Rattamaffia kogunes reede õhtul kella kaheksaks Palermos asuvate hüpekate juurde. Kes veel ei tea, siis need paiknevad Lilleoru ja Kunderi tänava ristist umbes 100 meetrit loode pool. Aastatega on Palermo mändide vahele meisterdatud eri suurusega hüpekaid ja viimase nelja aasta jooksul on Rakvere skeenel toimunud selline areng, et on pälvinud tähelepanu üle Eesti.

Kui mai alguses toimus Fun Timez Crew näpunäidete järgi ohutu sõidu koolitus Rakvere laineraja juures, siis läinud reedel kogunesid maastikujalgrattasõidu harrastajad Palermo mändide vahele, et kohalikel hüpekatel oskusi arendada ja üksteisega ka mõõtu võtta. Eesti mäestlaskumise koondise mänedžer ja Fun Timez Crew tegevliige Juho Mattus ütles Palermos, et ta pole isegi kehalise kasvatuse tunnis nii vaguraid lapsi näinud kui siin Rakveres.

"Kaeva aga auk. Aja lapsed sinna sisse ja lase kellelgi üle nende peade hüpata," hõiskas Mattus Palermo terviseradadel mikrofoni. Fun Timez Crew liikmete sõnul on Rakvere maastikurattaskeene teinud läbi suure arengu, sest nelja aasta eest sõitsid hüpekatel põlvepikkused poisiklutid, kes nüüd hakkavad juba mehe mõõtu võtma. "Neli aastat tagasi oli Palermos paar hüpekat ja nüüdseks on neid siin viis-kuus-seitse," lausus Mattus rahulolevalt.

Tagasi üles