Ettevõtte pangakaarti kuritarvitanud naine pääses kriminaalkaristusest

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Omastamise eest karistatakse kriminaalkorras rahatrahvi või kuni kaheaastase vangistusega.
Omastamise eest karistatakse kriminaalkorras rahatrahvi või kuni kaheaastase vangistusega. Foto: Arvo Meeks

Ettevõtte pangakaarti kuritarvitanud naine pääses küll kriminaalkaristusest, aga neli aastat tagasi tekitatud 11 000 euro suurune kahju tuleb tal ikkagi tasuda.

Annabelil (nimi muudetud) oli ligipääs ühe ettevõtte pangakontole ja ta võttis sellelt 2020. ja 2021. aastal üle 11 000 euro. Raha võttis ta välja erinevatest sularahaautomaatidest, maksis sellega arveid, tasus ettevõtte kaardiga kauplustes ja söögikohtades ning kandis raha nii enda kui ka oma lapse arveldusarvele. Kaheksa kuuga tegi naine Tapal, Tallinnas ja Harjumaal pea 100 tehingut, millega tekitas üle 11 000 euro suuruse kahju.

Prokuratuur pani kohtule ette lõpetada asi oportuniteediga, sest tegemist on teise astme kuriteoga, milles isiku süü ei ole suur, ja kuritegu on toime pandud aastaid tagasi ning Annabeli pole varem kriminaalkorras karistatud. Lisaks loobus ettevõte Annabelli vastu esitatud tsiviilhagist. Enne hagi esitamist oli naine pea 3000 eurot tekkinud kahjust juba hüvitanud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles