ERM kutsub käsitöösõpru mänguasju looma

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lastele pakkus põnevust ja elamusi ERM-i muinasjutunäitus «Elas kord ...».
Lastele pakkus põnevust ja elamusi ERM-i muinasjutunäitus «Elas kord ...». Foto: Saarni Säilynoja

Eesti rahva muuseumi (ERM) sügisel avatavale väikelaste tegevusmaastikule «Mängumets», mis kujutab endast eesti metsa- ja loomamuinasjuttudest inspireeritud mänguala, saavad hoogu anda kõik käsitööhuvilised ja -meistrid enda tehtud mänguasjadega.

Mängumets on kavandatud stimuleerima väikelaste meeli, innustama aktiivsusele, pakkuma avastamisrõõmu ja elamusi. Mängualal saab pidada sünnipäeva, osaleda mängu- ja muinasjutuhommikutel, leida varju koopast ja ilmapuust ning esineda mutionu peol. Metsas askeldavad muu hulgas reinuvader, kriimsilm ja metsaott, kes on kõik tuttavad kujud eesti loomamuinasjuttude varamust.

ERM-i arendusdirektor Laura Kipper ütles, et muuseum on järgmiseks arenguhüppeks võtnud fookusesse perekonnad. «ERM-i tugevusteks on teaduspõhine näitustegevus, argikultuuriuuringud ning läbimõeldud haridusprogrammid. Meile on aga oluline olla ka peresõbralik, laiendada aina peredele mõeldud teenuste valdkonda ning suurendada ligipääsetavust. Mängumets on üks neist algatustest,» selgitas ta.

Kõik, kes soovivad, saavad teha lastele mängimiseks karvaseid või sulelisi metsaelanikke, seeni, putukaid või muid metsaga seotud mänguasju, et kasvatada ERM-i mängumetsa elurikkust.

Ese peab sobima kolme- kuni kaheksaaastastele lastele, olema vastupidav, keskkonnasäästlik, puhastatav ning ohutu. Materjalivalik on vaba, kuid soositud on loodussõbralikud naturaalsed materjalid, näiteks vill, puit, lõng, linane, puuvill, nahk. Tervitatud on ka materjali või käsitöövõtete innovaatiline kasutamine.

Omavalmistatud mänguasju kogutakse 5. septembrini. Esemeid saab tuua ERM-i infolauda või saata postiga, märgusõna on «Mängumets».

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles