Tapa muuseum sai 30-aastaseks

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tiina Paas Tapa muuseumi sünnipäevatordiga. Juhatajast vasakul on suur malmist kell, mille löömisega raudteejaama perroonil teavitati nõukogude ajal rongi saabumisest.
Tiina Paas Tapa muuseumi sünnipäevatordiga. Juhatajast vasakul on suur malmist kell, mille löömisega raudteejaama perroonil teavitati nõukogude ajal rongi saabumisest. Foto: Andres Tohver

Harri Allandi käe all loodud ja praegu Tiina Paasi juhtimisel tegutsev muuseum jõudis 10. juunil olulise tähtpäevani. Kui praegu asub muuseum veel 1. Mai puiesteel perekond Neguste kunagises kodus, kus ruumi pole just palju, on võimalik, et peagi kolitakse Tapa raudteejaama mitu korda suuremale pinnale.

Viimased 15 aastat Tapa muuseumi juhtinud Tiina Paas tervitas tähtpäeva puhul külalisi suure tordiga. "Muuseumit ei saa muidu pidada, kui muuseumitöötajal ei ole seda kiiksu. Kiiks peab olema ja minul on see kiiks küll olemas," rääkis Paas muigamisi enda kohta.

Tapa muuseumi asutamise eelmäng ulatub küll tagasi juba 20. septembrisse 1986, kui tähistati linna 60. aastapäeva. Raudteelaste klubis (praegu on selle koha peal Grossi pood) oli näitus linna ajaloost, mille oli kokku pannud mehaanikainsener Harri Allandi, kes töötas siis tootmiskoondise Vasar Tapa tsehhis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles