Viru malev oli edukas Kaitseliidu meistrivõistlustel

Copy
Edukad Viru maleva kaitseliitlased Männikult saadud medalitega: paremalt Aleksei Osokin, Siret Krooben ja Taivo Eylandt.
Edukad Viru maleva kaitseliitlased Männikult saadud medalitega: paremalt Aleksei Osokin, Siret Krooben ja Taivo Eylandt. Foto: Erakogu

8. ja 9. juunil peeti Tallinnas Männiku lasketiirus Kaitseliidu meistrivõistlused sõja- ja sportrelvadest laskmises. Osa võttis 17 võistkonda, teiste seas Viru maleva tiim. Virulased võitsid üksikaladelt neli medalit.

Viru maleva liige Aleksei Osokin, kes töötab piirkonnapolitseinikuna Rakvere linnas, tuli sõjapüstoli avatud klassis Kaitseliidu meistriks. 25 meetri distantsilt tuli lasta kolm kümnest seeriat. Teoreetiliselt oli võimalik saada 300 punkti. "Avatud klass tähendab seda, et püstolil on lubatud kasutada ka punatäppi ehk siis lisaseadet, aga mina seda ei kasutanud. Tulemuseks sain 278 punkti," selgitas Osokin.

Sõjapüstoli avatud klassis võistles 21 laskurit. Võit oli napp, sest lähim konkurent kogus 275 punkti. Laskespordiga tegeleva Osokini põhiliseks treeninguvahendiks on püstol Glock, ehkki Viru maleva liikmena laseb ta ka teistest relvadest. "Täiskaliibriga sõjapüstolist lastakse nii kaitseväes, kaitseliidus kui ka politseis. Ja politsei teeb neid võistlusi samamoodi 25 meetri pealt," rääkis Osokin. 

Tagasi üles