Lääne-Virumaal sai kütteseadmete uuendamise toetust 38 projekti

Copy
Esimeses taotlusvoorus esitati kogu Eestis kütteseadmete uuendamiseks üle 600 taotluse.
Esimeses taotlusvoorus esitati kogu Eestis kütteseadmete uuendamiseks üle 600 taotluse. Foto: Margus Ansu

Kliimaministeeriumi väikeelamute kütteseadme uuendamise toetusmeetme esimene taotlusvoor avati selle aasta veebruaris. Lääne-Virumaalt esitati 38 projekti, kokku saadi toetust üle 130 000 euro. Kogu Eestis on kütteseadmete uuendamist plaanis toetada 2,6 miljoni euroga.

Esimeses voorus said väikeelamute omanikud taotleda toetust moodulahju, soojust salvestava kaminahju või pottsepa ehitatud ahju paigaldamiseks või kordategemiseks. Lisaks saadi toetust kaugküttevõrguga liitumiseks ning vajadusel ka radiaatorite ja põrandakütte paigaldamiseks. Peamiselt küsiti toetust uute ahjude paigaldamiseks, kuid ka olemasolevate kordategemiseks. 45 eramut sai toetust kaugküttevõrguga ühinemiseks.

"Üle 600 uuendatud küttesüsteemi annab märkimisväärse panuse õhukvaliteedi parandamisse kohtkütte piirkondades. Esimeses voorus alles jäänud raha suuname meetme teise vooru," sõnas kliimaministeeriumi välisõhu osakonna peaspetsialist Romario Siimer. Teises voorus lisandub ahjudele ja kaugküttele võimalus paigaldada õhk-vesisoojuspump, maasoojuspump või halupuidu- või pelletikatel. Romario Siimeri sõnul plaanitakse teine voor avada augusti esimeses pooles.

Oluline on meeles pidada, et kui uus ahi on valmis, on pottsepal kohustus kanda uus kütteseade küttesüsteemide registrisse. Kaugküttega liitumisel on oluline uuendada infot ehitisregistris.

Toetuse keskmine summa oli esimeses voorus 4217 eurot.

Nüüdseks on ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutus (EIS) teinud 617 rahastusotsust majapidamiste kütteseadmete uuendamiseks kogusummas 2,6 miljonit eurot. 

Tagasi üles