GALERII RagnSells käivitas Kundas rehvihakketehase

Copy

Reede ennelõunal kell 11.39 vajutati Kundas Tööstuse tänaval kollektiivselt iPadile. Selgus, et eraldi nuppu tehase käivitamiseks ei olegi, kõike juhitakse elektrooniliselt. See tähendas, et tööle hakkas rehvipurustusliin, mille võimsus on piisav, et hakkida graanuliteks kõik Eestis tekkivad vanarehvid.

RagnSells soovis rehvihakketehase rajada õigupoolest Rakvere valda Lepnale, kuid kohalike elanike vastuseisu tõttu sellest plaanist loobuti. Ideest hakkas kinni aga Viru-Nigula vald, kus eelmise aasta 23. märtsil tegi vallavalitsuse liige Kuldar Suits ettepaneku rehvihakketehas Kundasse püsti panna. "Kuna ma olen mitukümmend aastat jäätmekäitlusega tegelenud, kaasa arvatud vanarehvidega, siis ma andsin julgustava märkuse," selgitas ta toona ettepanekut Virumaa Teatajale.

Lepnale kavandatud rehvihakketehas leidis koha Kunda linnas Tööstuse 8/10 kinnistul, mille RagnSells Viru-Nigula vallalt rendile võttis. "Me esialgu plaanisime selle avada eelmise aasta lõpus juba, aga asukoha vahetumisega asi liikus edasi," meenutas AS-i RagnSells juhatuse esimees Kai Realo.

Tagasi üles