Kuu Elina ja About:river annavad välja värske suvise singli

Copy
Kuu Elina ja Oleg Ivanov üllitasid ühise singli.
Kuu Elina ja Oleg Ivanov üllitasid ühise singli. Foto: Sirli Rajas/35mm

Kundas üles kasvanud Elina Naan, artistinimega Kuu Elina, avaldab täna südaööl värske singli, mille pealkiri on «unes Я ilmsi». Loo annab ta välja koos Tartu kollektiiviga About:river, kuhu kuuluvad eestivenelastest isa ja poeg, kes on varem avaldanud elektroonilist muusikat välismaa plaadifirmade alt.

Kuu Elina kohtus About:riveri looja Oleg Iva­noviga esimest korda aastaid tagasi Kõue festivalil. Möödunud novembris trehvati taas Hiiumaal loomelaagris, kus ühine singel ka sündis. Suvine singel kannab edasi Elina Kundas kasvamise aegu loomulikuks kujunenud eesti-vene segakeele vangerdusi. Elina meenutab, et Kundas oli teiste lastega suheldes garaažide vahel eesti ja vene keele segamine tavapärane ja et loomelaagris koges ta seda fenomeni taas Olegiga suheldes. «Oleg on ise venelane ja elab Tartus, ta räägib suurepäraselt eesti keelt, ent meie ühises suhtluses hakkas see eesti ja vene keele kooslus kuidagi ootamatult toimetama,» räägib Elina Naan. «Sättisin pärast mitmendat loomelaagri viljatut päeva end unele ja ütlesin Olegile «baaju-baaju!» ja sealt uus singel end kerima hakkas.»

Värsket ühist singlit võib kirjeldada kui unenäolist ja suvist seisundimuusikat. Selles kohtuvad meloodiline elektrooniline muusika ja luule, erinevad keeled, unenäod ja päris maailm. Elina lisab, et ingliskeelsele väljendile spoken word meil Eestis veel vastet pole, seega on tal keeruline enda loometegevust kuidagi täpselt määratleda.

Tagasi üles