LaudaSalong: kammermuusika põldude vahel

Copy
Ingely Laiv-Järvi ja Marius Järvi koos muusikast innustunud tütarde Ingemari ja Lii-Mariiga imetlevad LaudaSalongi akustikat.
Ingely Laiv-Järvi ja Marius Järvi koos muusikast innustunud tütarde Ingemari ja Lii-Mariiga imetlevad LaudaSalongi akustikat. Foto: Ain Liiva

Üle välja tuhisevas tuules tantsiskleb tšello ja uperpallitab oboe. Ka harmooniumil on midagi harmoonilist öelda. Pehka küla Rünka talu LaudaSalongi avali ustest voogab musitseerimise maagilist rõõmu. Õige pea avab muusikute paar Ingely Laiv-Järvi ja Marius Järvi erilise kontserdipaiga, mille avakontserdil «Järvide kammermuusika» musitseerib viis Järvit.

«Lava on siin,» lausub oboemängija Ingely Laiv-Järvi, kelle vanemate maakodus on renoveeritud vanast mõisaaegsest laudahoonest saanud kontserdisaal. Ta jutustab, et kuna nende suur muusikute perekond – abikaasa Mariuse vanemad, samuti vennad ja õde on muusikud ning ka lapsed mängivad pille – armastab kokku saades pillid helisema panna, leiti, et võiks kutsuda ka teisi muusikat nautima.

«Mul on suurepärased vanemad, kes on mulle kontserdimaja ehitanud,» sõnab Ingely Laiv-Järvi sooja õnneliku naeratusega. «Eesmärk oli luua midagi hubast. Nüüd on see saal valmis saanud.» Tšellist Marius Järvi lisab, et siin saab mängida iga ilmaga. Ka akustika poolest on laudahoone justkui kontserdisaaliks loodud, kinnitavad muusikud.

Tagasi üles