Seitsmes linnas kõlab taas muusika

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ketlin Oja ja Cristiano Principato esitavad tundliku tantsu- ja muusikakava, mille seob tervikuks valik eesti luulet.
Ketlin Oja ja Cristiano Principato esitavad tundliku tantsu- ja muusikakava, mille seob tervikuks valik eesti luulet. Foto: Rünno Lahesoo

Festival "Seitsme linna muusika" toob Ida-Virumaale armastatud lavatähed Johan Randverest Marianne Leiburini.

Ida-Virumaal algab 18. juunil juba 26. korda toimuv suvine festival "Seitsme linna muusika", kus maakonna erinevatel lavadel esineb plejaad armastatud muusikuid nii klassikalise kui ka popmuusika vallast.

Festival algab 18. juuni õhtul Jõhvi kontserdimajas, kus Eesti rahvusballeti solistide Ketlin Oja ja Cristiano Principato ning pianist Johan Randvere koostöös jõuab publikuni tundlik tantsu- ja muusikakava, mille seob tervikuks valik eesti tundelisimat luulet. Kõlavad klassikalise muusika pärlid Lisztist Beethovenini, neid kaunistab Eesti koreograafide looming.

Toila Pargi kohvikus musitseerib 20. juunil õhtul telesaatest "Eesti otsib superstaari" tuntud laulja Marta Lotta, keda saadab kitarril Johannes Pihlak. 27. juuni õhtul saab Saka mõisas kuulata mitmekülgset kontserdiõhtut: ansambli Ruja, helilooja Raimond Valgre, laulja Georg Otsa ja mitme teise armastatud muusiku loomingut esitavad tenor Oliver Kuusik, pianist Margus Kappel, tšellist Andreas Lend ja viiuldaja Mari-Liis Uibo.

2. juuli õhtul musitseerivad Narva Vabal Laval Jaak Tuksam ja Ain Agan. Kontserdil kõlab Heiti Talviku, Ernst Enno, Juhan Viidingu jpt luuletajate looming. 4. juulil esineb Toila Valgevilla siseõuel Egert Milderi trio, 6. juuli õhtul aga tehakse Vokas kummardus armastatud lauljatele Silvi Vraidile ja Mati Nuudele.

Eesti džässiklassikat saab kuulda 9. juulil Aseris, kus on laval Joel Remmel ja Marianne Leibur. 13. juuli õhtul on publik oodatud Kohtla-Järve parki, üles astub tšellokvartett C-JAM. Ansambli esituses kõlab mitmekülgne muusika nii klassika kui ka popi varasalvest. Festivali lõpetab 14. juuli õhtupoolikul Lolala perekontsert, kuhu on oodatud nii väikesed kui ka suuremad muusikasõbrad.

Festival "Seitsme linna muusika" toimub 18. juunist 14. juulini Ida-Virumaa erinevais paigus.

Tagasi üles