Teatrirahvas pööras peateelt kunstirajale

Copy
Rakvere teatri töötajad üllatavad vaatajaid toredate loominguliste katsetustega kujutava kunsti vallas.
Rakvere teatri töötajad üllatavad vaatajaid toredate loominguliste katsetustega kujutava kunsti vallas. Foto: Rakvere Teater

Näitusel «Lahkumine peateelt», mida saab vaadata Loobu mõisa aidas, kus Rakvere teater mängib suvelavastust «Lahkumine», avab teatrirahvas oma varjatud loomingulist poolt. Sellest, kui oluline on loominguline eneseteostus, räägib ka lavastus «Lahkumine».

Näituse pealkiri «Lahkumine peateelt» viitab kõrvalekaldumisele põhitööst: vaatajate ette on toodud näitlejate, lavatehnikute, õmblejate, kostümeerijate, grimeerijate loov eneseväljendus. Teoseid eksponeerivad kaksteist teatrihinge: Grete Alavere, Rainer Ehi, Daisy Kull, Anne Komp, Helena Kongi, Maret Kongi, Kristo Kruusman, Tiina Mälberg, Jaan Rekkor, Kaja Uustalu, Aare Vilba ja Ottomar Sukko.

Grimeerija Maret Kongi, kelle tiaarade ja maskide näitust sai uudistada teatri väikeses majas, on nüüd välja toonud maalid. Maalima innustas teda uus korter, kuhu oli vaja maale. Hakkaja naine, kes oma igapäevatöös pintslitega sina peal, võttiski maalimise ette ning sellest kujunes armas hobi.

Tagasi üles