Alutaguse malevkonna piirikaitsjad tutvusid Narva kordoni piirilõiguga

Copy
Alutaguse maleva piirikaitsja.
Alutaguse maleva piirikaitsja. Foto: Kaitseliidu Kirde Maakaitseringkond

Mullu oktoobris kirde maakaitseringkonnas loodud Kaitseliidu piirikaitse malevkond tegeleb usinasti väljaõppega ja tutvub Narvas kohalike oludega. Viimati tehti seda läinud nädalavahetusel.

Alutaguse maleva piirikaitsjad Narvas piirialadel patrullis.
Alutaguse maleva piirikaitsjad Narvas piirialadel patrullis. Foto: Kaitseliidu Kirde maakaitseringkond

14.–16. juunil toimus Kaitseliidu piirikaitse malevkonnal õppenädalavahetus koostöös politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri ja Alutaguse maleva maakaitsekompanii võitlejatega Narva kordoni vastutusalas. Piirilõikudega tutvuti Vasknarvas ja patrullis käidi nii iseseisvalt kui ka piirivalvuritega. "Poolte sõnul on koostöö jätkumine sellises formaadis vajalik ja kaitseliitlasi oodatakse jätkuvalt turvalisust tagama idapiiril," lausus piirikaitse malevkonna pealik nooremleitnant Ergo Soosaar.

Kirde maakaitseringkonna Alutaguse maleva piirikaitse malevkonna ülesanne on toetada Eesti piiri kaitset nii kriisiolukorras kui ka vajadusel muul ajal. Praegu käib väljaõpe, et inimesi piirikaitseülesanneteks ette valmistada.

"Kutsume üles kõiki huvilisi igast Eesti paigast liituma Kaitseliidu piirikaitse malevkonnaga. Koos sinuga on meie riigi kaitse piiril tugevam," ütles kirde maakaitseringkonna Viru ja Alutaguse maleva pealik Jaanus Ainsalu.

Tagasi üles