Reigo Tamm pälvis Estonias publikupreemia

Copy
Operetis "Orpheus põrgus" tegi Reigo Tamm kaasa Aristaiose-Plutona, allilmajumalana.
Operetis "Orpheus põrgus" tegi Reigo Tamm kaasa Aristaiose-Plutona, allilmajumalana. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusooperi Estonia hooaja lõpetamisel jagati kolleegipreemiaid ning tõdeti, et head loomingulised valikud ei jäta publikut külmaks. 118. hooajal andis rahvusooper 241 etendust ning toimus hulgaliselt haridusprojekte ja ekskursioone.

Lõppeval hooajal on saanud rahvusooper Estonia pakutavast osa  pea 155 000 teatrihuvilist. Hooaja populaarseimaks ooperiks osutus "Võluflööt", muusikaliks "Kabaree" ning kõige suuremat publikuhuvi äratanud ballett oli "Pähklipureja".

Eesti teatri aastaauhindade jagamiselt tõid auhindu koju kuus estoonlast: Raiko Raalik – muusikaauhind, Arvo Volmer – muusikaauhind, William Newton – balletiauhind, Priit Volmer – Georg Otsa nimeline muusikateatri auhind, Eda Peäske – Otto Hermanni nimeline orkestrandiauhind, Karis Trass – Kristallkingakese auhind.

SEB publikupreemia pälvisid ooperisolistid Elena Brazhnyk ja Reigo Tamm. Harjumaa teatripreemia laureaat oli Elena Brazhnyk. MyFitnessi tantsuauhinna pälvisid balletisolistid Laura Maya ning Joel Calstar-Fisher.

Tänavu sai rahvusooperis publikuküpseks viis uuslavastust: Claude Debussy ooper "Pelléas ja Mélisande", Pjotr Tšaikovski ballett "Pähklipureja", John Kanderi muusikal "Kabaree", Adolphe Adami ballett "Giselle" ning rahvusvahelise koostööprojektina Giacomo Puccini ooper "Madama Butterfly". Kammersaalis jõudis publiku ette "Jazz-balleti klubi" uusversioon. Lisaks esietendus kammersaalis lastelugu "Timbu-Limbu õukond ja lumemöldrid" ning teatrisaalis autistlikele ja intellektipuudega lastele mõeldud haridusprojekt "Tajuleebe tantsulugu".

Rahvusooperi sümfooniaorkester ja lauljad tõid kuulajate ette Gioachino Rossini ooperi "La Donna Del Lago" kontsertettekande ja René Eespere juubelikontserdi, lisaks toimusid rahvusooperi sümfooniakontsert, Vana Tallinna gala ja augustikuine teatrilaada kontsert ning jätkus kammerkontserdisari. Lisaks toimusid mitmed kirikukontserdid erinevate pühade puhul ja muusikalised eriüritused Estonia restoranis.

Tagasi üles