Vaata, millist ilma ennustab jaanipäevaks keskkonnaagentuur

Copy
Päikeseloojang rannal.
Päikeseloojang rannal. Foto: Sander Ilvest

Jaaniööl eemaldub madalrõhuala Valgevene poole, aga selle servas on öö Lõuna-Eestis veel vihmahoogudega. Samal ajal tugevneb Põhjamere ääres kõrgrõhuala ja selle serv nihkub päeval üle Läänemere.

Kuid loodevoolus saabuvas õhumassis on veel niiskust ning arenevaist pilvedest sajab kohati hoovihma, suurem on tõenäosus Eesti ida- ja lõunaosas. Põhjakaare tuul on enamasti nõrk, vaid põhjarannikul tugevneb päeval lääne- ja loodetuul puhanguti 13 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 20 kuni 25, rannikul kohati 18 kraadi.

Teisipäeval on kõrgrõhuala Läänemerele kohal ja selle vahetus naabruses on meie ilm sajuta. Puhub nõrk põhjakaare tuul, põhjarannikul mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 19 kuni 24 kraadi

Kolmapäeval ja neljapäeval liigub kõrgrõhuala Läänemere ja Baltimaade kohalt aeglaselt Soome suunas. Meil selle servas püsib ilm olulise sajuta. Puhub mõõduka tugevusega põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösiti 11 kuni 16, päeval 22 kuni 26, kohati rannikul ja neljapäeval ka Ida-Eestis kuni 20 kraadi.

Tagasi üles