TÜLI KOOLIS Ligi pooled Kadrina keskkooli õpetajad taunivad direktori juhtimisstiili (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kadrina keskkoolis käärib kõvasti: 36 õpetajat allkirjastasid pöördumise, milles nimetavad direktor Krõõt Nõmmela-Mehidet ebakompetentseks ja autoritaarseks koolijuhiks.
Kadrina keskkoolis käärib kõvasti: 36 õpetajat allkirjastasid pöördumise, milles nimetavad direktor Krõõt Nõmmela-Mehidet ebakompetentseks ja autoritaarseks koolijuhiks. Foto: Ain Liiva

Kadrina keskkooli 36 õpetajat ja tugispetsialisti saatsid pöördumise kohalikule vallavanemale, volikogu esimehele ja hariduskomisjonile, milles toovad esile kitsaskohad kooli direktori Krõõt Nõmmela-Mehide juhtimisotsustes ja kooli sisekliimas.

Pöördumisele allkirja andnud õpetajad-spetsialistid ütlevad otse välja, et töökeskkond Kadrina keskkoolis on muutunud stressirohkeks ja ebakindlaks ning olukorra on põhjustanud ebakompetentne ja autoritaarne koolijuht Krõõt Nõmmela-Mehide.

​Tekkinud situatsioonis on hiljuti lahkunud ametist kooli õppejuht Mailen Remmelg ja teise õppejuhi Reesi Sirvi suhtes toimuvat nimetavad kolleegid töökiusuks. Kumbki nimetatuist ei soovinud Virumaa Teatajale pikemat kommentaari anda, viidates käimasolevatele protsessidele, sealhulgas töövaidlusele tööinspektsioonis. Virumaa Teataja on aga näinud mõlema õppejuhi pikka ja põhjalikku kirja kolleegidele, kus nad selgitavad erialaspetsiifiliselt konflikti iseloomu ning enda ja direktori erinevaid arusaamu kooli arengukavast, õppekavast, arendusprojektidest, sisehindamisest ja muust sellisest.

Tagasi üles