Kadrina vald saab 1,5 miljonit eurot keskväljaku ehitamiseks

Praegu Tõlla Trahteri ja kooli eest kulgev liiklus suunatakse ohutusse kaugusesse.
Praegu Tõlla Trahteri ja kooli eest kulgev liiklus suunatakse ohutusse kaugusesse. Foto: eskiis

Projekt "Kadrina keskväljaku väljaehitamine" sai rohelise tule ja tulevikus saab juba kõndida mööda aleviku nüüdisaegset keskust. Projekti kogumaksumus on 2 497 334,80 eurot, millest Euroopa Liidu ühtekuuluvus- ja siseturvalisuspoliitika fondidest saadav toetus on kuni 1 498 400,88 eurot.

"Suur rõõm on selle üle, et mitme aasta töö on kandnud vilja. Arhitektuurivõistluse ettevalmistamisest oleme jõudnud reaalse võimaluseni ehitada kaasaegne keskväljak välja. See on saanud võimalikuks tänu väga heale meeskonnatööle ja koostööle erinevate partneritega," rääkis Kadrina vallavanem Kairit Pihlak.

Kadrina vallavalitsus esitas 2024. aasta kevadel Kadrina keskväljaku rajamise taotluse ja tellis selleks arhitektuurikonkursi võitjalt Ambient Design OÜ-lt eskiisprojekti. Võidukavandi autorid Annika Valkna ja Ruth Kübardi pakuvad Kadrina uue keskuseala lahendusena välja avatud ja kutsuva selgete ruumiomadustega kohtumispaiga tervele kogukonnale. 

Järgmise sammuna alustatakse projekteerimisega, kuhu kaasatakse kohalikud. "Soovime elanike arvamust projekteerija poolt välja pakutud lahendustele. Arvatavasti toimub kaasamine selle aasta lõpus ja 2025. aasta kevadel peaks hakkama ehitama, sest väljak peab saama valmis 2026. aasta septembriks," kõneles Kadrina valla ehitusspetsialist Aivar Aruja ajagraafikust.

Tagasi üles