Priit Raud: "Mulle meeldib teater, mis aju tööle paneb"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Baltoscandali kunstiline juht Priit Raud naudib nutikat teatrit ega mõtle, mida lavastaja sellega mõtles, vaid mida ta ise mõtleb.
Baltoscandali kunstiline juht Priit Raud naudib nutikat teatrit ega mõtle, mida lavastaja sellega mõtles, vaid mida ta ise mõtleb. Foto: Ain Liiva

18. rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal – neli päeva vaimu- ja vormierksaid lavastusi maailma ja Eesti silmapaistvamatelt teatritegijatelt – pikib tõsistesse teemadesse huumorit ning esimest korda on kavas lavastusi, mida nautida koos lastega. "Seetõttu tegime esimese pressikonverentsi lasteaias," sõnas Baltoscandali kunstiline juht Priit Raud.

Baltoscandal on olnud osa igast teisest Rakvere suvest 30 aastat ja toimub siin linnas 18. korda. Olete Baltoscandaliga seotud aastast 1996 ning aastast 2003 selle kunstiline juht. Millest mõtlete loetud päevad enne festivali algust?

Hiljuti sattus mulle kätte üks vana Baltoscandali kava. See oli Rakveres nädala aega ja lõppes jaanilaupäeval. Ma ei kujuta ette, kuidas see tänapäeval võimalik oleks: kas keegi käiks ka niisugusel festivalil, kus etendused toimuvad jaanilaupäeva õhtul ... Tol ajal järelikult keegi käis. 

Tagasi üles