Telesari "Detektiiv von Fock" sai Eurimagesi toetuse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Sarja "Detektiiv von Fock" võtted Haljalas.
Sarja "Detektiiv von Fock" võtted Haljalas. Foto: Ain Liiva

Euroopa Nõukogu telesarjade kaastootmise pilootprogrammi Eurimages raames toetati üheksat rahvusvahelises koostöös valmivat telesarja. Toetuse sai ka sari "Detektiiv von Fock", mis valmib Ain Küti ajalooliste krimiromaanide põhjal.

Pärast sõltumatute ekspertide korraldatud hindamist otsustas Eurimages toetada üheksa telesarja kaastootmist kogusummas 3 500 000 eurot.

Toetatud projektide seas on ka Eesti tootmisfirma Zolba Productions sari "Detektiiv von Fock", mille kaastootjateks on Lätist Nafta Latvia ja Berghein Production ning Itaaliast tootja Movie.mento. Eesti projekti stsenaristid on Leana Jalukse ja Lilian von Keudell, režissöör Arun Tamm, operaator Mart Ratassepp ning produtsendid Jevgeni Supin, Helen Lõhmus, Gunda Bergmane ja Markus Frings. Projekt valmib kaastootmises Eesti Telefilmiga (ERR) ja telesarja arendust on toetanud ka Eesti filmi instituut.

Eelmisel nädalal said Eesti telesarjad "Detektiiv von Fock" ja ka teine Zolba Productionsi telesari "Tüdruk Tallinnast" Euroopa Komisjoni toetusprogrammist Loov Euroopa MEDIA tootmistoetust kokku ligi 600 000 eurot.

Programmid​ Eurimages ja MEDIA on suunatud kõrgekvaliteediliste telesarjade tootmise toetamisele ning konkurents on väga tihe. See on esimene kord, kui Eesti peatootmises valmiv telesari saab toetust nii MEDIAst kui ka Eurimagesist.

Tagasi üles