Põldudele ilmuvad põllumaalid Eesti kunstiklassikast

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kes märkab Jõepere kandis seda maali?
Kes märkab Jõepere kandis seda maali? Foto: Kultuuripõld.ee

Projekt "Kultuuripõld" toob kunstiklassikasse kuuluvad põllumaalid Eesti põldude äärde. Üle Eesti on maale seitse ja üks on neist ka Kadrina vallas. 

Jõeperest võib leida Oskar Georg Adolf Hoffmanni teose "Mees vikatiga". Põllumaalide näituse kutsus ellu BASF Agricultural Solutions, tuletamaks eestimaalastele meelde, kui olulist rolli mängivad põllud meie loodus- ja kultuuriloos.

Kampaania "Kultuuripõld" raames püstitati seitsmele Eesti eri paigus paiknevale põllule suur molbert, millele on kinnitatud ühe seal kandis tegutsenud kunstniku põldudest inspireeritud maali reproduktsioon, kus võib aimata sarnast vaadet sellega, mida nägid sajandi eest Ants Laikmaa ja Konrad Mägi.

Juuli algusest on üleval informatiivne koduleht www.kultuuripold.ee, millelt leiab Eesti kaardi koos kõikide maalide asukoha ja tutvustava infoga. "Kutsume inimesi üles maale märkama/otsima ning kuna kaasavad tegevused on tihtipeale kõige mõjusamad, siis ka nendest pilti tegema ja Instagrami üles laadima teemaviitega #kultuuripõld," on kirjas kultuuripõllu kodulehel.

Projekti eesmärk on üldise teadlikkuse tõstmine põllu tähtsusest meie kultuuriloos ja ka tänases päevas, mil põllud katavad umbes neljandikku Eestist. Pole vahet, kas olla teel metsa või linna, randa või suvilasse – maantee lookleb ikka küpseva viljaga põldude vahel.

Kampaania kestab 1. juulist augusti lõpuni.

Tagasi üles