Kundas sai nautida troopilist ööd

Kevin Volter
Copy
Ämblik troopilist ööd nautimas.
Ämblik troopilist ööd nautimas. Foto: Kevin Volter

Keskkonnaagentuuri teatel registreeriti vastu laupäeva käesoleva suve teine troopiline öö. Lausa kümnes vaatlusjaamas ei langenud öine õhutemperatuur alla 20 kraadi.

Kõrgeim minimaalne temperatuur registreeriti Võrus (22,9 kraadi). Nii kõrget minimaalset temperatuuri ei ole seal juunis varem mõõdetud ja see on juuni läbi aegade teine kõrgeim mõõtmistulemus (esimest kohta hoiab Pärnu 23,1 kraadiga, mõõdetud 2021. aasta juunis). Järgnesid Kunda (22,1 kraadi), Jõhvi ja Tartu-Tõravere (mõlemas vaatlusjaamas mõõdeti 20,8 kraadi).

Valgas oli minimaalne temperatuur 20,5 kraadi, ka seal ei ole juunis varem nii kõrget minimaalset temperatuuri fikseeritud (2021. a juunis oli 20,2 kraadi, napilt see rekord ületati). Jõgeval oli öine minimaalne temperatuur 20,3 kraadi, mis on ka selle vaatlusjaama uus juunikuu kõrgeim mõõdetud minimaalne temperatuur.

20 kraadist kõrgemale jäid temperatuurinäidud ka Tiirikojal (20,2 kraadi), Viljandis ja Pärnus (mõlemas 20,1 kraadi) ja Narvas (20,0 kraadi). 

Pühapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 2–8 m/s. Õhtul läheneb edela poolt uus madalrõhkkond, tuul pöördub idakaarde ja tugevneb saartel puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 19 kuni 26, Kagu-Eestis kuni 28 kraadi.

Tagasi üles