Festival Viru Folk toob Eestisse saksakeelse kultuuriruumi tippesinejad

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Viru Folki naudivad nii suured kui ka väikesed muusikasõbrad.
Viru Folki naudivad nii suured kui ka väikesed muusikasõbrad. Foto: Marianne Loorents

Tänavu 9.–11. augustil Käsmus toimuv 17. Viru Folk pühendub Alpide piirkonna muusika ja kultuuri tutvustamisele. Rikkalikust programmist leiab hulgaliselt saksakeelse kultuuriruumi tippesinejaid ning kaptenite külas annab oma bändiga viimase kontserdi alpirokikuningas Hubert von Goisern.

Augusti teisel nädalavahetusel kõlab Käsmus Viru Folgil Alpide muusika. Üles astuvad LaBrassBanda Baierimaalt, arhailise joodli kuningas Bernhard Betschart, Tirooli poistebändid Juhe aus Tirol ja Volksbeat, Šveitsi tippbänd Oesch‘s die Dritten, milles soleerib joodlikuninganna Melanie Oesch, ja paljud teised.

"Loomulikult esineb ka tänavuse festivali inspiratsiooniallikaks olnud alpirokikuningas Hubert von Goisern, kes väisas Viru Folki juba 2015. aastal. Tookord jätsid Eesti ja Viru Folk talle nii kustumatu mulje, et ta soovis oma pikaajalisele karjäärile bändi solistina punkti panna just Käsmus Viru Folgil," rääkis Viru Folgi korraldaja Peep Veedla.

Veedla sõnul ei jää välisartistide varju ka kohalikud muusikud, sest festivalil astuvad üles Kukerpillid, Metsatöll, Lonitseera, Arsise kellade ansambel, Lõõtsanoobid ja paljud teised kodumaised esinejad. "Kõik nad on lubanud lisada programmi ka Alpide hõngu," kinnitas korraldaja.

Festivalile panevad pühapäeval, 11. augustil ühise kontserdiga võimsa punkti Curly Strings, nublu ja Airi Liiva laululapsed.

Lisaks kontsertidele on kavas lasteprogramm, filmi- ja teatriprogramm, keskkonnaprogramm ning õpitoad. Lähemat teavet leiab Viru Folgi kodulehelt.

Tagasi üles