Kolga mõisas esietendub suvelavastus "Öökuninganna"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ülle Lichtfeldti köidab Elli rolli juures kontrast isiklikult kogetuga.
Ülle Lichtfeldti köidab Elli rolli juures kontrast isiklikult kogetuga. Foto: Mari Rostfeldt

Neljapäeval, 4. juulil esietendub Kolga mõisas teatri Nuutrum suvelavastus "Öökuninganna", mis kõneleb ühteaegu humoorikalt ja traagiliselt kahe erineva elusaatuse näitel tunnete, mõtete ja arusaamade kokkupõrkest, lahtitõukest, parim-enne-möödas-hirmust ja sellest, mis meist jääb maha hetkest, kui meid enam ei ole. "Öökuninganna" lavastas Jaanus Nuutre, osades on Ülle Lichtfeldt, Miika Pihlak ja Jaanis Valk.

Piret Jaaksi näidend "Öökuninganna" on pinev lugu nooruses kuulsas ooperiteatris edukalt lauljana töötanud Ellist, kes peab pärast traagilist sündmuseahelat toime tulema eluga Eestis, ning tema ukselävele ilmunud noorest ilusast sotsiaaltöötajast Jakobist. Oma müstiline roll on täita mehel, keda nimetatakse Meemeheks.

Nimiosatäitja Ülle Lichtfeldti sõnul ei saa just väga tihti mängida nii põnevat karakterit, kellele sekundeerib kaks äärmiselt huvitavat ja omanäolist meespartnerit. Enim köidab teda rolli juures kontrast ja erinevus isiklikult kogetuga, ent loomulikult on siduvaks jooneks inimlik ja naiselik ühisosa. "Minu kui draamanäitleja jaoks on see maailm, milles Elli on elanud, ennast teostanud, täiesti võõras ja seda põnevam on mul enesest Ellit otsida. Naisena saan toetuda puhtinimlikele soovidele ja tahtmistele – olla armastatud, imetletud," ütles näitleja.

Tagasi üles