Kadrina maadlejad käisid eksootilisel maal suhteid loomas (1)

Kevin Volter
Copy
Caaro maadlejad Kõrgõzstanis treeninglaagris.
Caaro maadlejad Kõrgõzstanis treeninglaagris. Foto: Erakogu

Caaro spordiklubi maadlejad avasid laagrisuve ja lõid häid suhteid Kesk-Aasias. Treener Marger Pormanni sõnul on see ühe suure koostöö algus.

Partnerlussuhteid käidi arendamas Kesk-Aasia riikides Kasahstanis, Kõrgõzstanis ja Usbekistanis. Juba oktoobris on oodata Kõrgõzstanist 30 maadlejat, Kasahstanist kahte-kolme ja Usbekistanist üht tiimi Rakverre Georg Lurichi võistlustele ja treeninglaagrisse.


"Lisaks ootavad meie maadlejaid ees treeninglaagrid ja võistlused aina enam Kesk-Aasias. Kui vaadata, kui keeruline on saada olümpiale peale maadluses, kus me saime ühe koha (olümpiale läheb Heiki Nabi – toim), siis Kõrgõzstani maadlejad said olümpiamängudele 10 kohta. Maadlus on rahvussport seal riigis," rääkis Caaro SK treener Marger Pormann.

"Kui meie maadlejad soovivad areneda, siis on Kesk-Aasias väga head tingimused selleks. Ole vaid ise mees ja haara kinni võimalustest," lisas ta.

Caaro suve esimene laager toimus Kõrgõzstanis, kus veedeti üle poole juunikuust. Esimene osa treeninglaagrist oli Õsõk-köli järve ääres ja teine osa Karakoli linnas. Õsõk-köl asub 1600 m ja Karakol 1750 m kõrgusel merepinnast, nii et sportlastel olid hoopis teistsugused tingimused kui kodumaal Eestis.

Meie maadlejad said ka külastada vaatamisväärsusi ja tutvuda kohaliku kultuuriga. Treeninglaagris osalesid Eesti, Kasahstani, Usbekistani ja Kõrgõzstani maadlejad. 

Tagasi üles