Rakvere Sigtuna platsi müürikompleks ei valmi lõplikult veel niipea (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Foto Sigtuna platsist ja selle kõrval asuvatest müüridest on tehtud küll aasta tagasi, aga põhimõtteliselt pole seal midagi muutunud.
Foto Sigtuna platsist ja selle kõrval asuvatest müüridest on tehtud küll aasta tagasi, aga põhimõtteliselt pole seal midagi muutunud. Foto: Caspar Sild

Rakvere Pika tänava äärsel Sigtuna platsil asuvate vanade müüride restaureerimine lõppes küll juba mullu suvel, aga sihtotstarbel kompleksi kasutada ei saa, sest valgustust pole ja ekspositsiooniala on ikka veel valmis ehitamata.

Kui müüride restaureerimist alustati nimetul platsikesel aadressiga Pikk 22, siis vahepeal on see Porganditrepi kõrval asuv koht saanud endale isegi nime – Sigtuna plats. Mida aga pole, on planeeritud ja aktiivne tegevus restaureeritud müüride vahel.

Kõnealuste müüride eelkäijad varisesid 2020. aasta juulis kokku paljude pealtnägijate silme all. Kaks aastat hiljem leidis linnavalitsus rahalise võimaluse müüride uuesti üles ehitamiseks, ja kuigi objekti valmimine pisut viibis, olid müürid eelmise aasta suveks kenasti püsti.

Tagasi üles