Vihmastele ilmadele järgneb taas korralik palavus

BNS
Copy
Õnnelikud on need, kel võimalik palavuse eest jahutavasse vette pageda.
Õnnelikud on need, kel võimalik palavuse eest jahutavasse vette pageda. Foto: Tiit Efert

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi tuleb suur suvesoojus tagasi ja nädala lõpus võib kohati taas kuni 30 kraadi sooja olla.

Reede öösel on muutliku pilvisusega ilm. Saartel ja Ida-Eestis sajab mitmel pool vihma, võib olla äikest, vastu hommikut muutub sadu laialdasemaks. Puhub lõuna- ja kagutuul 2–7, saartel kuni 9, vastu Läänemerd puhanguti 13 m/s. Sooja on 11–16 kaadi. Päeval saartel pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Mandril on ennelõunal pilvine ja vihmahoogudega ilm, on äikeseoht. Pärastlõunal lääne poolt alates muutub taevas selgemaks ja sajuhood kanduvad idapoolsetesse maakondadesse. Tuul pöördub lõunast edelasse ja läände ning tugevneb 5–10, puhanguti 12, rannikul 15, õhtul saartel kuni 17 m/s. Sooja on 16–20 kraadi. 

Laupäeva öö hakul on pilvi vähe ja vaid üksikute sajuhoogude võimalus. Pärast keskööd Lääne-Eestis pilvisus tiheneb ja vihmasadu liigub saartelt mandrile, ühtlasi on äikeseoht. Puhub edela- ja lõunatuul 5–12, rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 9–15 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Sajab hoovihma, pärastlõunal sajuhood hõrenevad. Puhub valdavalt edelatuul 6–12, puhanguti kuni 17 m/s, õhtul tuul nõrgeneb ja pöördub lõunasse. Sooja on 17–22 kraadi.

Märksõnad

Tagasi üles